Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Горски спасиха сърничка, затънала в крайпътна канавка

Горски спасиха сърничка, затънала в крайпътна канавка

vater Публикувана от vater | 02.03.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Горски спасиха сърничка, затънала в крайпътна канавка

10-месечното животинче е било забелязано от хора на фирмата, която почиства от сняг Върбишкия проход.

На сигнала им веднага се е отзовал ловният експерт на стопанството инж. Исмаил Курдов. Премръзналото сърненце лежало в дълбока канавка от която не можело да излезе само. Курдов успял да го извади и след като го затоплил, го транспортирал до хижа „Муфлоните“ на ДГС-Преслав.

Директорът на преславското стопанство инж. Янко Йорданов каза, че сърнето е здраво, но все още е стресирано и отказва да се храни. Когато се затопли ще бъде пуснато близо до хижата и ще бъде нахранено на свобода.През последните дни служителите на всички стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие пробиват пътища до хранилките и поставят по-големи количества фураж, за да улеснят животните, които трудно намират храна в дълбокия сняг.

Подхранването на животните се прави целогодишно, но сега грижите за горските обитатели са още по-големи, заради ниските температури и снега.

dariknews.bg

Горски инспектори спасиха сръндак