Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Горски инспектори от РДГ-Стара Загора задържаха над 20 ловни трофеи и незаконна дървесина

Горски инспектори от РДГ-Стара Загора задържаха над 20 ловни трофеи и незаконна дървесина

vater Публикувана от vater | 07.08.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Горски инспектори от РДГ-Стара Загора задържаха над 20 ловни трофеи и незаконна дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Стара Загора задържаха незаконна дървесина и ловни трофеи в село Дълбоки, община Стара Загора в петък след обяд. Нарушенията са констатирани при съвместна проверка с МВР гр. Стара Загора и РИОСВ-Стара Загора за спазване на нормативната уредба по Закона за горите.

Проверяващите органи спират микробус, собственост на жител от село Дълбоки, транспортиращ 5 кубически метра нарязани дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

Инспектиращите установяват, че лицето съхранява в частния си двор още 22 куб. м. незаконно добити дърва отново немаркирани и без превозен билет. В стопанска постройка в двора се отглеждат 2 благородни елени, 2 кошути и един приплод и 1 елен лопатар без документи за произход, откриват инспекторите. Елените видимо са свикнали със стопанина на двора и се държат като домашни животни.

Намерени са и 9 трофея от благороден елен, 9 трофея от сръндак, трофеи от дива свиня и други трофеи от дивеч в дома на нарушителя.
За откритите незаконни дърва е образувано досъдебно производство.

Откритите трофеи са задържани от инспекторите на РДГ-Стара Загора и е съставен акт за установено административно нарушение.
За елените съвместно с представителя на РИОСВ е съставен съвместен констативен протокол с разпореждане да се представи документ за произхода на животните в срок до 14.08.2017 год.

Работата по случая продължава.

ИАГ

Снимката е илюстративна от форума БГ ЛОВ