Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Горски инспектори от РДГ-Кюстендил хванаха нарушител да бракониерства

Горски инспектори от РДГ-Кюстендил хванаха нарушител да бракониерства

vater Публикувана от vater | 07.08.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Горски инспектори от РДГ-Кюстендил хванаха нарушител да бракониерства

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кюстендил са заловили нарушител за незаконен лов в петък през нощта. Нарушението е установено по време съвместна проверка със служители на РУ на МВР - Кюстендил в землището на село Злогош и село Брест.

Проверяващите са забелязали автомобил, движещ се по черен път, като от него се е извършвало осветяване с изкуствена светлина /фар/ на околните ожънати ниви и ливади, което е характерно за незаконен лов. При направената проверка е констатирано, че в автомобила до седалката е поставена върху калъф ловна пушка „Мазалат“, на която е прикрепено приспособление за увеличаване на образа /оптика/, както и използван изкуствен източник на светлина. В магазина на пушката е имало заредени и два патрона. Направен е опит за укриване на веществено доказателство.

Лицето не е представило разрешително за лов на вреден дивеч.

Ловното оръжие, моторното превозно средство и боеприпасите са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча.

Работата по случая продължава.

ИАГ