Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Голям вълк падна в ЛРД Доспей (снимки)

Голям вълк падна в ЛРД Доспей (снимки)

vater Публикувана от vater | 08.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Голям вълк падна в ЛРД Доспей (снимки)

7 януари бе щастлив ден за Доспейските ловци. На редовен групов лов за дива свиня ловецът Георги Прасков отстреля на пусията си едър вълк с два изстрела. Стрелецът ловувал в този ден с полуавтомат Хуглу и стрелял по вълка с две бренекета, като и с двата изстрела е имал попадения в сивия звяр.Ловната слука е щастлива и за гонача Димитър Аврамов защото ловното му куче Пирин от породата българско гонче е главния виновник за вълчата слука, като е гонило страшния хищник към пусията на стрелеца. Смелото гонче известно като отличен свинар е на възраст 3,6 г. и е производство на председателя на Клуб Българско Гонче г-н Митю Точев.Вълкът е 45 кг и в стомаха му са намерени части от изядено диво прасе.

Ловците от ловната дружина е празнувала до късно и пожелават на всички свои колеги такава вълча слука и незабравими ловни мигове.

Наслука.