Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Коментар на... » ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

vater Публикувана от vater | 18.04.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

На 17.04.2018 г. се проведе първото заседание по дело №2246/2017 г. в Търговско отделение състав VI-10 съдия Николай Енчев и страни по делото Ловно Стрелкови Клуб „ПЛИСКА” срещу НЛРС-СЛРБ. Предмет на обжалване е законосъобразността на общото събрание и искане за отмяна на взетите решения.

За делото тепърва ще се говори и пише много. При разпита на свидетелите на Съюза, Красир Алексов, щатен служител на фирма „Сокол БЛРС” и Елизабет Младенова, щатен служител на сдружението в Кюстендил, онемях.

Г-н Алексов преди около месец поиска да се видим, за да сподели с мен тревогата си за работата на фирмата и отношенията на „Сокол БЛРС” с Националната организация. Няма да коментирам разговора ни, давам му право да каже какво говорихме и ако има чест, да каже кой го изпрати. Изненадата, че е свидетел точно той, беше породена заради мнението и оценката, която даде за състоянието на Съюза и фирмата, в която работи. При въпрос от съдията като какъв е бил на общото събрание г-н Алексов, той отговори, че е техническо лице, каквото и да означава.

Двамата без грам колебание в един глас твърдят: „При регистрацията на делегатите за участие на общото събрание на НЛРС СЛРБ, проведено на 23 и 24.06.2017 г., на всеки делегат се искаха:
- Лична карта;
- Членска карта;
- Декларация образец 1;
- Протокол или препис от протокол от общо събрание на съответното сдружение.
При получаване на бюлетината за гласуване за всеки вид избор от всеки делегат е искана за проверка лична карта.

Аз гледам и не вярвам на ушите си и без да искам си спомням сцената от филма „ХИТЪР ПЕТЪР”, когато пашата казва на Хитър Петър: „Такава опашата лъжа не съм чувал”. А Петър отговаря: „Ако признаваш, че е лъжа ми дай жълтиците, ако ли не е, то върни ми дълга на баща ти.”

Всичко бе чуто и от г-н Васил Василев без да има реакция.

Присъствал съм на всички провеждани общи събрания от 1996 г. досега, но такова чудо не бях чувал и виждал. С ръка на сърце заявявам твърденията не са истина.

Нека всеки делегат си отговори така ли беше и да направи извода „Кой кой е” в Националната организация!

Георги Тошев - Председател на ЛРД „София Изток”

 

п.п. БГ ЛОВ дава правото на отговор и всеки който желае може да изпрати своя публикация за рубриката "Коментар на...". Текстовете (заглавие, текст и до 3 снимки) се изпращат на: bglov@bglov.com или vater@abv.bg . БГ ЛОВ си запазва правото да откаже публикация.

 

Четете още в "Коментар на...":

Истински важното в живота на ловеца

За пролетното разселване: Другата гледна точка, без да задължаваме никого

Изказване на Георги Тошев пред председателите на ловни сдружения (видео)

Изказване на Евгени Абаджиев пред председателите на ловни сдружения (видео)

Инж. Васил Василев свиква УС на НЛРС-СЛРБ?!?!

Какво се случва с новоизбраното ръководство на НЛРС-СЛРБ?