Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » БГ ЛОВ МАГАЗИН » GPS навигационна система за следене на кучета Garmin Astro 320 - Не се продава вече!

GPS навигационна система за следене на кучета Garmin Astro 320 - Не се продава вече!

vater Публикувана от vater | 30.03.2016
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Големи отстъпки за ловците от БГ ЛОВ за GPS навигационна система за следене на кучета Garmin Astro 320

НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА И НЕ СЕ ПРОДАВА! Статията е само за информация!

Искаме да Ви представим най-новата GPS навигационна система за следене на кучета Garmin Astro 320 в комплект с каишка. Тя може точно да определи позицията на вашето куче и да ви покаже къде се намира кучето на ярък цветен екран, дори когато не можете да го видите или чуете. Astro системата има функции, за които често ловците са задавали въпроси - като увеличен обхват и живот на батерията, по-устойчива антена, опростен потребителски интерфейс и възможност за добавяне на карти.

Астро 320 е подходящ за ловци и спасителни екипи, за проследяване на ловни кучета в непозната територия с гъста листна маса. С една навигацията могат да се проследяват 10 кучета едновременно. Обхвата на навигацията е 14,5 км, но с добавяне на VHF антена, обхвата може да се увеличи до 50 км. Астро 320 е водоустойчив GPS, подходящ за екстремни условия, като издържа на прах, мръсотия, влага и вода. В навигацията е монтиран високочувствителен GPS и ГЛОНАСС приемник, който работи на разрешените радио честотите в България. Навигацията дава възможност да се избере размера на оставената следа от всяко куче как да се показва на екрана, както и опцията изцяло да бъде изключена, за да се избегне претрупване на екрана.

Към навигацията Astro е включена DC50 - каишка предавател с полиуретанова каишка. DC 50 има GPS и GLONASS приемник, монтиран отгоре и стоманена VHF антена. Каишката DC 50 може да се вижда от всички Astro , но ако включите функцията Collar Lock ще създадете 4-цифрен PIN номер, който предотвратява възможността други да виждат местоположението на кучето - полезна функция, която Ви гарантира в полеви условия, че Astro ще се използва само като инструмент за намиране, когато кучето се изгуби по време на лов. DC 50 е единственото устройство за кучета с възможности за откриване на лай и подобрен живот на батерията. Батерията издържа до 26 часа при опресняване на информацията на 5 секунди, а при включване на авариен режим и опресняването на данните на 2 минути, батерията ще издържи 54. Преминаването към авариен режим намалява честотата на опресняване, за да запази живота на батерията като ви дава повече време да се търси изгубено куче.

На всеки 5 секунди каишката на вашето куче предава позицията към Astro 320, като можете да видите текущото му местоположение и траекторията, по която е минало. Превключвайки на страницата Dog Tracker може да видите компас, сочещ положението на вашето куче, както и текущия му статус: дали тича, седи, на място или лае. Astro може да ви уведоми, когато кучето лае, дори ако не можете да го чуете. Точното разстояние до всяко куче може да се представи на страницата с карта, като можете да изберете опция, която автоматично увеличава или намалява картата, така че всички кучета да могат да се видят на дисплея по всяко време. Алтернативно, кучета които са твърде далеч, за да се видят на настоящото увеличение на картата, могат да бъдат отбелязани на дисплея като посока към следеното куче. Можете да избере продължителността на показване на следата за всяко куче или да я изключи напълно за по-чист дисплей. След като сте заловили дивеча, можете да маркирате точното място с Astro’s Covey Counter™, специална точка която ви казва точното местоположение, време на деня и кота, където сте намерили дивеча, както и броя на птиците, които сте вдигнали и взели от това място. Astro ви позволява да запишете други специални точки като "Truck" и "Lodge", така че да може да запишете мястото на тези места бързо и лесно за всеки лов. Astro също предлага специални икони за точки, за да представят дивечова нива, чакало и други точки свързани с лова.

Безплатният софтуер на Astro – Base Camp е изключително иновативен. С него можете да планирате следващия маршрут, да разглеждате и организирате карти, точки, и следи. Този безплатен софтуер за планиране Ви позволява да създавате Garmin Adventures, които може да споделите с приятели, семейството или партньори ловци. Base Camp показва картографските данни в 2-D или 3-D режим на екрана на компютъра, включително хоризонтали и профили на релефа. Освен това можете да превърнете вашия компютър в базова станция за следене на множество кучета. Предаваната информация в реално време на по-големият екран на компютъра е идеална за издирване на кучета и спасителни екипи. Понеже Astro 320 е Garmin GPS-базиран, безопасно и ефективно следене е възможно дори когато интернет и мобилни телефони не са налични.

ВИДЕО: Лов на едър дивеч с помощта на Garmin Astro 320 DC50
Ловци регистрирани във форума БГ ЛОВ автоматично получават 10 % отстъпка:

Ловците коментират: ФОРУМ БГ ЛОВ