Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Фермер ловец отстреля вълк край с. Студена (снимки)

Фермер ловец отстреля вълк край с. Студена (снимки)

vater Публикувана от vater | 02.07.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Фермер ловец отстреля вълк край с. Студена

Около 70-килограмов вълк бе повален с един изстрел от 32-годишният фермер и ловец край с. Студена Иван Петров на 1 юли сутринта. Дни наред звярът тормозил селото, нападайки стада с овци и кози. Последната му жертва била кротко пасяща си коза, на която прегризал гърлото, съобщи "Старият мост".

Пастирът, извел стадото на паша, се развикал и хищникът побягнал, изоставяйки плячката си. Овчарят незабавно се обадил по мобилния телефон на Иван Петров за кървавото нападение на единака. Иван веднага грабнал карабината си с оптичен мерник и застанал на пусия близо до мъртвото добиче. След около час вълкът се върнал да отмъкне жертвата си. Изчаках го да се доближи на около 150 метра и го гръмнах в гърдите, разказва стрелецът, който освен че е ловец, отглежда 300 овце в собствена ферма. Един изстрел бил достатъчен да умъртви кръвожадния звяр.

В местността Карабаша има голям наплив на вълци през тази година. Хищниците били толкова нагли, че влизали дори в околните села, отмъквайки овце, кози, малки телета.

Преди седмица с леката си кола ударих вълк на пътя до разклона за с. Дервишка могила, сподели Иван Петров. Изведнъж изскочи от канавката пред колата и не можах да го избегна, разказа той. Въпреки че ударът бил сериозен, звярът се изправил, изтръскал се и избягал.

Източник: dir.bg

п.п. Ловен портал БГ ЛОВ има съмнения за достоверността на обявените килограми на хищника, но поздравява ловеца за вълчата му слука и му пожелава здраве и много ловни успехи и за напред.