Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Изп. агенция по горите » ФАО организира състезание с рисунки за европейските гори

ФАО организира състезание с рисунки за европейските гори

vater Публикувана от vater | 12.06.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ФАО организира състезание с рисунки за европейските гори

Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) организира в рамките на Европейската седмица за гората 2017 г. творческото състезание. Надпреварата е за всички деца и младежи между 5 и 19 годишна възраст с артистични таланти в изобразителното изкуство, които желаят да участват с рисунка на тема: „Горите, нашето общо благо“.

Рисунката трябва да изразява идеите на автора за европейските гори и различните ползи от тях. Тя може да бъде създадена дигитално, нарисувана или скицирана с химикалки, моливи, пастели, въглища или с пастелни, акрилни или водни бои. Готовото произведение на изкуството е необходимо да се сканира или фотографира и да се качи в JPEG формат във формуляра за участие, наличен на линка: http://www.fao.org/a...eek/art-contest

Крайният срок за изпращане на рисунките е 31 юли 2017 г.

В състезанието ще бъдат избрани по един победител и по трима подгласника във възрастовите категории от: 5 - 8 години, 9 -12 години и 13 - 19 години. Победителите и техните подгласниците ще бъдат обявени на интернет страницата на Европейската седмица за гората по време на нейното провеждане, 9-13 октомври 2017.

Отличените рисунки ще бъдат показани на Европейската седмица за гората, както и на изложба във Варшава, Полша. Те ще бъдат включени в календара на Европейската седмица на гората, като всеки от победителите и подгласниците ще получи копие от него и Признателен сертификат.