Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ДЕКЛАРАЦИЯ на УС на ЛРД „СОКОЛ 1884г.- ВЕЛИКО ТЪРНОВО”

ДЕКЛАРАЦИЯ на УС на ЛРД „СОКОЛ 1884г.- ВЕЛИКО ТЪРНОВО”

vater Публикувана от vater | 06.12.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ДЕКЛАРАЦИЯ на УС на ЛРД „СОКОЛ 1884г.- ВЕЛИКО ТЪРНОВО”

На 04.12.2017г. с пълно мнозинство Управителния съвет на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884г.- Велико Търново” категорично възразява срещу безпринципното и немотивирано решение на Ловния съвет и последваща заповед за увеличение на таксата за стопанисване на дивеча и на цените на разрешителните за индивидуален лов. Смятаме, че това ще доведе до увеличаване на бракониерските прояви за сметка на приходите от легален лов. Ние през последните 7 – 8 години многократно сме поставяли въпроса за какво държавата изразходва средствата, които събира в размер на 30% от вноската стопанисване и от разрешителните за лов и защо не ги преотстъпи на сдруженията и на Националната програма за разселване на дивеч.

Призоваваме новоизбраният УС на НЛРС - СЛРБ да бъде много по-активен и адекватен, и вместо да се занимава приоритетно с ремонта на залата за собствените си заседания и бързото похарчване на половин милион лева за музея, да започне да реагира остро и навреме на всяко посегателство срещу интересите на българските ловци – членове на Националната организация.

Великотърновското дружество ще продължи заедно с други свои събратя ловци да се бори за правото на лов, за адекватни срокове на ловуване, за справедливо разпределение на средствата в полза на дивеча и на грижата и защитата на местообитанията му.

04.12.2017 г.
В. Търново

Председател на УС: /п/
Димитър Йорданов