Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » АЧС: Дания издига ограда против дивите свине

АЧС: Дания издига ограда против дивите свине

vater Публикувана от vater | 07.06.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

АЧС: Дания издига ограда против дивите свине

Датският парламент гласува отпускането на средства за издигане на защитна ограда против заразени глигани с африканската чума по свинете на границата с Германия, съобщава Аgrarheute.

Оградата ще е дълга 70 км и висока 2,5 метра и целта й е да предотврати преминаването на потенциални преносители на африканска чума по свинете от територията на Дания от Германия.

Досега в Германия няма огнище на опасното за свинете заразно заболяване, но епидемията продължава да се разпространява в Източна Европа.

Датските власти много се страхуват от попадането на страната на африканска чума по свинете заради сериозните икономически загуби, които заболяването носи на свиневъдния сектор, тъй като износът на свинско месо е важен източник на доходи за датската икономика.

bgfermer.bg

Още в БГ ЛОВ:

ВИДЕО: Стратегия за намаляване на риска от проникване на АЧС в България чрез редуциране популацията на дивите свине

Може ли нещо да спре голямата инвазия на диви свине?

ЕП: Дълбоки загрижености, изразени от заинтересованите страни по отношение на борбата срещу АЧС

Още за Африканската чума по свинете четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Снимка: ivanfildishev.com