Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Коментар на... » Да беше мор, да беше чума – а то, „лифта на Банско” ги удари

Да беше мор, да беше чума – а то, „лифта на Банско” ги удари

vater Публикувана от vater | 10.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Да беше мор, да беше чума – а то, „лифта на Банско” ги удари

Да беше мор, да беше чума – а то, „лифта на Банско” ги удари, тези де самозваните еколози – зелени, пембени, май бият доста на червени. А бе хора, оставете банскалии да си решат какво им трябва. Какво сте ревнали на „чужд гроб”? Най-вероятно те имат нужда от този лифт и България от още много такива модерни съоръжения.

Ако Вие уважаеми Природозащитници екозеленясали и всички около Вас, вместо да роните „крокодилски сълзи” по жълтите павета и се изявявате като медийни звезди от сутрин до вечер по всички телевизии (03.01,04.01,05.01.2018г.), то уважаеми направете си труда да се разходите, не много далеч – в един изоставен и забравен край на милото ни Отечество, наречен – Лудогорие. То тогава „мила моя, майноле”- да ви видим какъв рев ще наддадете, ако сте тези, за които се представяте. Като видите поголовно сечени на един метър от земята церови насаждения на 35-40год.- за търговийка на братята роми, стотици само в района, който сме посетили. Сечени поголовно на метър-метър и половина огромни липови насаждения на по 45-55год. – за по една шепа липов цвят пак от същите наши братя. ХА, сега да Ви чуем!!!

Слушайки внимателно, как добре смятате колко „хa” гора ще бъде унищожена в Банско, то бихме Ви помолили да дойдете да изчислим заедно- унищожените насаждения в Лудогорието. В Банско на мястото на сечта ще се построи нещо полезно за цялата държава, и е „обещано” на отсечено – 5 бр. нови да се насадят. Посъветвайте ни, на мястото на отсечените при нас насаждения – какво може да се насади или какво да се построи!?

Освен това, малкото ни китно градче е опасано с прекрасна гора от всички посоки. Чували сме от чужденци – ловни туристи да казват, че в света са малко градовете с такава природна даденост. „ДА” обаче „НЕ”, нашата прекрасна гора е превърната в едно „прекрасно” сметище, навсякъде където погледнеш извън града се сблъскваш с купища нерегламентирани сметища.НА КЪДЕ СТЕ, СКЪПИ ЕКОЛОЗИ!!!

Та с две думи да Ви кажем на Вас и на всички, които имат очи и уши – Уважаеми Българи, при нас чашата отдавна е преляла, но сме БЕЗСИЛНИ. Тук всички са „ГЛУХИ” и „СЛЕПИ”. Горско – общинско и държавно, прокуратура, полиция (не знаем дали е работа на полицията), но така си върви от доста години насам.С почит и уважение към всички българи:
От група граждани на гр.Кубрат –забравени от Бога, изоставени от Царя.

08.01.2018г.
гр.Кубрат

П.П: Така е и в съседни общини – Завет, Исперих, Разград, Тутракан – в цялото Лудогорие.

Публикацията е изпратена на БГ ЛОВ от ЛРС Кубрат.