Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Четири детски филмчета създадоха експерти от Североизточното държавно предприятие

Четири детски филмчета създадоха експерти от Североизточното държавно предприятие

vater Публикувана от vater | 02.02.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Четири детски филмчета създадоха експерти от Североизточното държавно предприятие

В рамките на половин час специалисти в различни области запознават децата с важни теми свързани със залесяването, сечите, опазването на горите от пожари и бракониери и ловностопанската дейност. Филмчетата са заснети с помощта на оператори и журналисти от различни медии и ще станат част от занятията по Горска педагогика, които от две години екип от СИДП и ШУ „Епископ Константин Преславски“ води в училищата и детските градини в област Шумен.

След известно прекъсване, заради грипната епидемия, уроците по Горска педагогика ще бъдат възстановени през този месец. Първото занятие ще бъде в една от детските школи в града, като малчугани на възраст от 7 до 10 години ще видят четирите филмчета и ще дадат своята оценка за тях.

Преподаватели и родители, които искат техните деца да научат повече за гората и нейните обитатели, могат да заявят провеждането на урок по Горска педагогика във всяко едно училище в област Шумен на телефон 0878596860.

Занятията са безплатни, а материалите за тях се закупуват от СИДП.