Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » България е една от водещите страни в горскостопанско отношение и това трябва да се казва на висок глас

България е една от водещите страни в горскостопанско отношение и това трябва да се казва на висок глас

vater Публикувана от vater | 03.04.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

България е една от водещите страни в горскостопанско отношение и това трябва да се казва на висок глас

„България е една от водещите страни в горскостопанско отношение и това трябва да се казва на висок глас“. Това заяви д-р инж. Меглена Плугчиева на церемония днес в Лесотехническия университет, на която й беше присъдено почетното звание на висшето учебно заведение „Доктор хонорис кауза“.

Церемонията бе официално открита от ректора на ЛТУ проф. д-р Иван Илиев, който огласи решението на Академичния съвет за удостояването с високото почетно звание. В своята академична реч проф. Илиев подчерта изключителния принос и заслуги на д-р инж. Плугчиева за укрепване и издигане авторитета на лесотехническото образование наука и горскостопанска практика.Инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Агенцията по горите поздрави д-р инж. Плугчиева за наградата като подчерта, че високият приз е свидетелство за неоценимия й принос за хармонизиране на българското законодателство с това на ЕС в областта на земеделието, горското стопанство, природната среда, както и за старта на реформата и преструктурирането на горския отрасъл в България.Д-р инж. Меглена Плугчиева не скри вълнението си при получаването на високото научно звание. Тя поздрави лесовъдската аудитория по случай Седмицата на гората като подчерта, че целият й живот е свързан с гората, с лесовъдството и горската политика. Българското лесовъдство и горскостопанска наука и практика са наистина на едно много високо ниво и получават това признание в чужбина, за съжаление недостатъчно у нас, допълни д-р инж. Плугчиева.

„Сигурна съм, че приносът на България в европейски план и особено за създаване на обща европейска политика е не само потенциал, но и една реална възможност“, подчерта в заключение д-р инж. Плугчиева.