Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Бракониери убиха кошута, маркирана с GPS предавател

Бракониери убиха кошута, маркирана с GPS предавател

vater Публикувана от vater | 05.11.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Бракониери убиха кошута, маркирана с GPS предавател

Тя е едно от 80-те животни от вида на благородните елени, пуснати от фондация „По-диви Родопи” на свобода.

Останки на кошута Кибела са били открити близо до Свиленград. Животното е намерено след сигнал на експерти от фондация „По-диви Родопи” и проверка на място с представители на РУ-Свиленград и Регионалната дирекция по горите в Кърджали, пише 24rodopi.com.

Фондацията от години работи за връщането на тези животни в Източните Родопи. Убитата кошута е едно от общо 80-те животни от вида благороден елен, освободени през последните пет години. Заедно с още шест други кошути тя е пусната на територията на дивечовъден участък "Студен кладенец" през февруари тази година.

На пет от освободените благородните елени експертите поставени GPS GSM предаватели, които позволяват на екипа да следи всяко тяхно движение в реално време. „С помощта на новите технологии половин година по-късно със съжаление научихме, че един от тях е станал жертва на бракониери”, посочиха от „По-диви Родопи”.

По случая е образувано е досъдебно производство по Наказателния кодекс. В случай, че бъдат заловени, бракониерите ще трябва да се разделят с правото си на лов и да заплатят сериозно обезщетение за убитото животно.

desant.net

Снимка: www.in-focus.eu