Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Борбата с бракониерството и опазването на природата – акценти в съпътстващата програма на „Наслука – лов, риболов, спорт“

Борбата с бракониерството и опазването на природата – акценти в съпътстващата програма на „Наслука – лов, риболов, спорт“

vater Публикувана от vater | 12.09.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Борбата с бракониерството и опазването на природата – акценти в съпътстващата програма на „Наслука – лов, риболов, спорт“

WWF България ще ни запознае с мерките за запазването на есетрите

Борбата с бракониерството, опазването на есетрите и дивеча, съхраняването на природата. Това ще бъдат част от темите, на които ще се акцентира в съпътстващата програма на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център.

По време на 25-то издание на изложбата ще се състоят разнообразни презентации и семинари. За приноса на ловците при опазването на дивеча и природата ще научим подробно от председателя на управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение - инж. Васил Василев.

Борбата с бракониерството

През петъчния и съботния ден презентаторите ще засегнат широко темата за бракониерството. На 15 септември участниците от WWF България ще ни запознаят с опазването на есетрите и борбата с бракониерството.

В събота Марио Антонов от Централната рибно-опазваща организация ще изнесе презентацията „Заедно в борбата с бракониерството“, а Валентин Данаилов, представител на „Не на бракониерството“ ще ни направи съпричастни с въпросите за опазването на богатството в язовирите.

Реките

Неделя, 17 септември, ще остане запазена територия за темите, засягащи реките. Борислав Пауновски от рафтинг клуб „Рефлип“ ще представи „Опасни и безопасни места в реките“, а Валери Спасов ще ни запознае с мерки и предложения за опазване на река Огоста. На дневен ред Димитър Куманов от риболовен клуб „Балкана“ ще постави въпроса за спасяване на реките.

Посетителите ще могат да видят Международната киноложка изложба. Тя ще се проведе в събота – 16 септември.Любителите на риболова ще имат възможност да изучат нови техники за риболова „с муха“, защото Пиеро Летиция ще провежда всеки ден демонстрации на живо, а ловците ще открият всичко необходимо за практикуването на любимото си занимание.

От 14 до 16 септември вратите на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“ ще са отворени от 10.00 до 19.00 часа, а на 17 септември – до 17.00.