Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » БАБХ: Умрялото диво прасе в Силистренско не е било болно от АЧС

БАБХ: Умрялото диво прасе в Силистренско не е било болно от АЧС

vater Публикувана от vater | 04.04.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

БАБХ: Умрялото диво прасе в Силистренско не е било болно от АЧС

Във връзка с публикация за открит труп на диво прасе на https://bglov.com/pa...v-Silistrensko/, Българската агенция по безопасност на храните предприе спешни мерки за установяване на евентуалната причина за смъртта на животното.

Отчитайки факта, че трупът е намерен в Силистренска област, както и твърденията на автора на снимката във Фейсбук, че най-вероятно се касае за заразна болест, усилията на агенцията бяха насочени към отхвърляне на съмнението за Класическа чума по свинете и Африканска чума по свинете.

При извършените на място оглед и аутопсия, служителите на Областната дирекция по безопасност на храните Силистра не констатираха симптоми на заразно заболяване. След аутопсията и вземане на проби, трупа на прасето е загробен, като мястото е обработено с дезинфектанти: СНИМКИ

Взетите и изпратени проби бяха изследвани в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в гр. София. В резултат на изследването категорично се доказа, че смъртта на прасето не е причинена от заразна болест.

Дирекция ЗХОЖКФ, БАБХ

Изпратено на имейла на БГ ЛОВ