Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Арестуваха видинчани за бракониерство, гръмнали диво прасе

Арестуваха видинчани за бракониерство, гръмнали диво прасе

vater Публикувана от vater | 30.03.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Арестуваха видинчани за бракониерство, гръмнали диво прасе

Вчера полицаи от Кула са арестували двама видинчани за бракониерство, съобщиха от полицията във Видин. Мъжете са на 31 и 42 години. Те са заловени към 14 часа в землището на село Бойница. Полицаите спрели за проверка два автомобила - „Субару Форестър” и „Сузуки Витара”. В двете коли били превозвани четири ловни кучета. На около километър северно от спрените превозни средства, в гората, униформените открили останки от диво прасе и две гилзи.

Последвало е претърсване – в „Субаро“-то са открити и иззети законно притежавана ловна карабина, три раници с около 24 кг прясно месо - разпределено в найлонови пликове, два ножа и радиостанция. От „Сузуки“-то пък служителите на реда иззели две законно притежавани ловни карабини, патрони и три радиостанции. Водачът и пътникът от първата кола са задържани за срок до 24 часа.

Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление в Кула е образувано досъдебно производство.

Източник: bulnews.bg

Снимка: ivanfildishev.com