Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Африканска чума и в Китай, над 8000 прасета убити в огнището

Африканска чума и в Китай, над 8000 прасета убити в огнището

vater Публикувана от vater | 05.08.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Африканска чума и в Китай, над 8000 прасета убити в огнището

Огнище на заразата Африканска чума по свинете откриха на 1 август и в Китай. Намерени са 47 мъртви прасета в свинеферма, а в огнището са умъртвени още 8069 броя. Това е първото огнище на африканска чума по свинете в Китай. Местното правителство даде ход на плана за действие при извънредни ситуации за африканската чума по свинете и второ ниво на спешно реагиране, съгласно стандартите и протоколите за африканска чума по свинете. Бяха предприети редица мерки за контрол.

УКАЗАНИЯ за необходимите мерки, които трябва да се предприемат от страна на ловците по време на лов на дива свиня

Африканската чума по свинете беше открита за първи път в Европейския съюз през 2014 г., като влезе от Беларус. Оттогава тя се е разпространила в Полша, Латвия, Естония, Чехия, Унгария и Румъния. Тя е широко разпространена в Украйна, Русия и Молдова. Това е смъртоносен вирус, който засяга домашни свине и диви свине, като последният е резервоарът за вируса. В момента няма ваксина и няма лечение.

Повече за АЧС четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Четете: ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА