Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Африканска чума и в Китай, над 8000 прасета убити в огнището

Африканска чума и в Китай, над 8000 прасета убити в огнището

vater Публикувана от vater | 05.08.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Африканска чума и в Китай, над 8000 прасета убити в огнището

Огнище на заразата Африканска чума по свинете откриха на 1 август и в Китай. Намерени са 47 мъртви прасета в свинеферма, а в огнището са умъртвени още 8069 броя. Това е първото огнище на африканска чума по свинете в Китай. Местното правителство даде ход на плана за действие при извънредни ситуации за африканската чума по свинете и второ ниво на спешно реагиране, съгласно стандартите и протоколите за африканска чума по свинете. Бяха предприети редица мерки за контрол.

УКАЗАНИЯ за необходимите мерки, които трябва да се предприемат от страна на ловците по време на лов на дива свиня

Африканската чума по свинете беше открита за първи път в Европейския съюз през 2014 г., като влезе от Беларус. Оттогава тя се е разпространила в Полша, Латвия, Естония, Чехия, Унгария и Румъния. Тя е широко разпространена в Украйна, Русия и Молдова. Това е смъртоносен вирус, който засяга домашни свине и диви свине, като последният е резервоарът за вируса. В момента няма ваксина и няма лечение.

Повече за АЧС четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Четете: ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА